Gainer-Vill du bygga muskler? Läs här!

03.08.2019

Vad är gainer? Är det något för mig?


Det är en pulverblandning av kolhydrater och protein. Till skillnad mot vad många oroliga föräldrar brukar tycka och tänka så innehåller det inga konstigheter utan består av snabba kolhydrater och proteiner. Perfekt för dig som tränar mycket och vill bygga muskler. Oftast tas gainer efter träning då kroppen lättare tar upp kolhydrater och protein. Det är viktigt att fylla på energidepåerna i musklerna för att förhindra muskelnedbrytning och bygga upp energi till nästa träning, vilket är kolhydraternas uppgift.
Protein är musklernas byggstenar och innehåller viktiga aminosyror som behövs för att bygga muskler.
Vitaminerna och mineralerna i drinken ser till att kroppens tillväxtfunktioner fungerar maximalt.

Fördelar


Många som sysslar med bodybuilding använder sig av gainers för att på ett enkelt sätt öka sitt dagliga intag av kalorier. Den andra stora gruppen användare är dom som känner sig spinkiga/taniga och snabbt vill öka i vikt. Alla klarar inte av att äta de mängder mat som kan krävas när man tränar hårt och vill gå upp i vikt. För dem blir det då väldigt enkelt att ta shakes med gainers istället som tillskott.

Det är betydligt billigare att få i sig en given mängd protein och kolhydrater från en gainer än exempelvis mat, och det är dessutom väldigt praktiskt att bara hälla ned lite mjölk eller vatten i shakern, blanda, och dricka.

För att hitta den gainers som passar dig ska du utgå från dina egna mål och behov. Rätt gainer för dig kan hjälpa till att få ut maximalt av din träning. Du kanske vill ha det som mellanmål och efter träning för att gå upp i vikt? Eller så kanske du vill ha det som extra tillskott efter dom där riktigt hårda träningspassen?

Vill du ha större muskler är gainer något du bör satsa på. Lycka till!


No Pain No Gain!