Omega 3 - Gör dig gott! Läs mer!

02.09.2019
Omega-3
Omega-3

Tillskott av omega-3 har blivit allt populärare den senaste tiden. De nyttiga omega-3 fettsyrorna har flera positiva effekter på hjärta, kärl, muskeluppbyggnad, viktnedgång, hjärnfunktion, synförmåga, förebyggande mot diabetes.

För att man ska få i sig tillräckligt med omega-3 behöver man äta fisk två till tre gånger i veckan, och fet fisk en gång. Det kan vara svårt att följa dessa rekommendationer och då är kosttillskott med omega-3 ett mycket bra alternativ!


Uppkomsten

Det uppmärksammades när man märkte att befolkning på Grönland och Japan som äter mycket fisk hade väldigt låg förekomst av hjärt-kärlsjukdomar och bättre kolestorolvärde jämfört med andra.


Fördelar

Hjärta & Kärl

När du äter fisk så får du i dig livsnödvändiga omega 3-fettsyror, dessa är viktiga för det centrala nervsystemets funktion och kroppens celler. Omega 3 innehåller fettsyrorna EPA och DHA som hjälper hjärtat att fungera normalt. DHA bidrar också med att behålla normal hjärnfunktion och synförmåga. Omega-3 är även bra för foster och små barn så dom kan växa och utvecklas normalt.


Muskeluppbyggnad

Muskeluppbyggnad är kanske inte det första man tänker på när man hör omega-3 men i studie har det visat sig att omega-3 tillskott påverkat stimuleringen av musklerna för att bli större.


Viktnedgång

Denna fettsyra underlättar viktnedgång genom att trigga fettbrännande enzymer. Omega-3 har dessutom en inverkan på humöret, något som forskare menar hindrar oss från att tröstäta. Studier har också visat att omega-3 kan öka kroppens produktion av leptin, ett ämne som reglerar aptiten och vrider upp fettförbränningen.


Förebyggande mot diabetes

Olika studier visar att omega-3 minskar risken för att behöva drabbas av diabetes typ 2. Hormonet adiponektin ökar vid intag av omega-3 och det i sin tur minskar risken för både hjärt- & kärlsjukdomar samt diabetes. Hormonet verkar genom att reglera inflammationer i kroppen samt påverkar glukoshalten.


Du hittar omega-3 i vår shop här!

Make it a lifestyle, not a duty!