BCAA EXPAND

Tillfälligt slut

BCAA och Mineraler

Fairings nya BCAA XPand, ett kosttillskott bestående av grenade aminosyror och viktiga elektrolyter. Produkten är dessutom helt fri från från fett och kolhydrater och fås i nya, fräscha smaker; rabarber/hallon och krusbär.

OBS! ett fel har smugit sig in på etiketten, i produktbeskrivningen benämns vitamin B6 som produkten ej innehåller.

BCAA är en förkortning för branched-chain amino acids och utgörs av de tre grenade aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. Studier visar att BCAA stimulerar muskelcellerna att nybilda protein samtidigt som de har en antikatabol effekt genom att minska nedbrytning och frisättning av aminosyror från muskeln. BCAA kan därmed ge en kraftig positiv effekt på din återhämtning och muskeluppbyggnad efter ett träningspass och minska risken att drabbas av träningsvärk. BCAA har även visats kunna höja laktattröskeln, vilket gör att man kan arbeta på en högre intensitet utan att ansamla mjölksyra.

Utöver grenade aminosyror innehåller även BCAA XPand glutamin, aminosyran som vi har störst omsättning av i kroppen. Våra muskler fungerar som ett lager för glutamin och vid behov bryts musklerna ner för att förse våra organ och framförallt immunförsvaret med glutamin. Studier har visat att idrottare oftare drabbas av infektioner, särskilt i de övre luftvägarna, när glutaminnivåerna i blodet sjunkit efter träning. Detta sker i synnerhet efter hårt och intensivt eller långvarigt arbete.

Kalium och natrium deltar i en mängd viktiga kroppsfunktioner. Kalium bidrar till en normal muskelfunktion samt bevarandet av normalt blodtryck. Natrium bidrar till god matsmältning. Båda bidrar till att reducera trötthet och utmattning och de stöttar elektrolytbalansen, något som är viktigt under påfrestande träningspass. Därutöver är såväl normal funktion i immunsystem som nervsystem beroende av dessa spårelement för att kunna fungera normalt.

Fairings BCAA XPand passar alla idrottare oavsett om man är intresserad av att maximera muskeltillväxt, uthållighet eller koncentrationsförmåga. BCAA XPand kan med fördel tas både före, under och efter träning för att maximera effekten.

Passar utmärkt för laktoskänsliga, vegetarianer och veganer.

Välj en variant:

39,90 €

Produktdetaljer


VIKT 
400 gram

SMAKER 
- Mango- Gooseberry- Rhubarb/Rasberry- Exotic Pineapple (Limited Edition, summer 2017)- Skumgodis (Winter 2018 Edition)

NÄRINGSINNEHÅLL 
per 100 gram/12 gram (portion)Energi: 348/41,76 kcalProtein: 87/10,44 gKolhydrater: 0/0 gFett: 0/0 g

INGREDIENSER
L-leucin, L-glutamin, citrullin-dl-malat, L-valin, L-isoleucin, surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumbikarbonat), smakämnen, kalium-klorid, sötningsmedel (sukralos, acesulfam-K), färgämne (rödbetspulver för smaken rabarber/hallon), emulgeringsmedel (solroslecitin)

TILLREDNING 
En portion/dag motsvarande 1 skopa (à 12 gram) blandas i 3 dl vatten och intas före träning och vid behov efter träning. Max 3 skopor/dag

KOSTTILLSKOTT
Använd ej om du är allergisk mot någon av de ingående ingredienserna. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost och rekommenderad dagsdos bör ej överskridas

FÖRVARING
Förvaras torrt, svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn.