NITRAT

Nitrat är ett av de näringsämnen som under de senaste årens forskning visat sig ha den starkaste prestationshöjande effekten för konditions- och uthållighetsidrott.

22,90 €


Själva processen som ger en prestationshöjande effekt är att nitrat i kosten först omvandlas till nitrit som sen i nästa steg blir kväveoxid. Kväveoxiden i sin tur gör att blodkärlen vidgas och blodtillförseln till de arbetande musklerna underlättas. Dessutom förbättrar nitrat effektiviteten ute i mitokondrierna, som brukar kallas kroppens kraftverk, där fett och kolhydrater omvandlas till energi.

Effekten blir att du med hjälp av nitrat förbrukar mindre syre på en viss given intensitet. Det vill säga du får lite lägre puls och andning för att hålla en viss fart, vilket i förlängningen betyder att du också kan hålla en högre intensitet på ditt eget maximala syreupptag. Oavsett om du tävlar i en idrott där du håller mycket hög intensitet under några minuter eller en där du ska hålla ett så högt tempo som möjligt i många timmar kommer du därför ha nytta av ett högt nitratintag inför loppet.

I vanlig mat hittar vi främst nitrat i grönsaker som spenat, ruccola och rödbetor. Du behöver dock äta riktigt stora portioner med spenat eller ruccola eller dricka över 5 dl rödbetsjuice per dag för att få i dig tillräcklig mängd nitrat för full effekt. Något som kan vara både bökigt och svårt i kombination med övrig uppladdning inför loppet. Detta gör att de flesta föredrar att säkra upp ett tillräckligt högt intag av nitrat för en prestationshöjande effekt via kosttillskott i koncentrerad form.

Fairing Nitrat innehåller en blandning av nitrat från rödbetor och spenat och är helt vegansk. Fairing Nitrat kommer i praktiska kapslar där du lätt kan dosera efter just dina behov. Förutom att en större kropp som vanligt behöver ett lite högre intag har studier visat att vältränade personer med riktigt högt syreupptag kan behöva ett lite högre nitratintag för att få maximalt prestationshöjande effekt. Nitrat fungerar både på kort och lite längre sikt. För bästa effekt rekommenderas att du laddar upp med nitrat dagligen 3-6 dagar innan tävling med en sista dos runt 2 timmar innan start.
PRODUKTDETALJER


NETTOVIKT

120 kapslar 


DOSERING
1 kapsel 1-3 ggr dagligen


INGREDIENSER
Spenatpulver (Spinacia oleracea), rödbetspulver (Beta vulgaris), emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), vegetabilisk kapsel (cellulosa).


FÖRVARING

Förvaras torrt, svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn. 


KOSTTILLSKOTT

Rekommenderad dagsdos ska ej överskridas. Ska ej användas som alternativ till en varierad kost och hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för barn. 


Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och/eller ej uppdaterade texter på produkter som kan finnas ute i handeln.Näringsinnehåll         1 kapsel      3 kapslar (maxdos)
Spenatpulver                350 mg        1050 mg
Rödbetspulver              350 mg        1050 mg
Mängd Nitrat ifrån 

olika källor                   200 mg         600 mg

 

Per maxdos ( 3 kapslar): Nitrat ifrån olika källor 600mg