Vitamin B5

Nyhe

Vitamin B5 eller pantotensyra som det också heter är ett kosttillskott som används för hud, hår och naglar.

25,50 €

Funktionen för vitamin B5 är att det är en beståndsdel för bildandet av koenzym A som har flera viktiga uppgifter i kroppen, exempelvis i fettförbränningen och omsättningen av kolesterol och hormoner.

I kosten får vi vitamin B5 från exempelvis baljväxter, kött och fullkornsprodukter. Direkt brist av vitamin B5 är ovanligt, men kosttillskottet syftar till att ge en betydligt högre dos än vad som krävs för att undvika ren brist. Det är i dessa höga doser som många märker effekt på exempelvis acnebesvär. Detta har även påvisats i vissa studier, men är ännu inte helt vetenskapligt belagt utan fler studier krävs.

Vitamin B5 är som de övriga B-vitaminerna vattenlöslig vilket gör att det inte är någon risk för bieffekter vid höga doser. Då produkten dessutom är billig så har man inget att förlora på att testa produktens effekt för hud, hår och naglar.

Fairing Green Line Vitamin B5 är vegansk och givetvis fri från GMO.Produktdetaljer


NETTOVIKT

90 kapslar


DOSERING
1 kapsel dagligen


INGREDIENSER

Vitamin B5, (D-kalciumpantotenat), stabiliseringsmedel (mikrostallin cellulosa), emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror). Kapsel (ytbehandlingsmedel (E464)).


FÖRVARING

Förvaras torrt, svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn.


KOSTTILLSKOTT

Rekommenderad dagsdos ska ej överskridas. Ska ej användas som alternativ till en varierad kost och hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för barn.


Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och/eller ej uppdaterade texter på produkter som kan finnas ute i handeln. 


Näringsinnehåll

Näringsinnehåll   1 kapsel   %RDI
Pantotensyra            500 mg      8333