10 tips när du påbörjar en ny Diet/Deff

24.06.2020


Dessa tips kommer hjälpa dig på rätt väg!


1. Inställning är allt

Hur många gånger har du gått in med höga förväntningar i en ny diet, eller någon annan förändring för den delen? För att sedan misslyckas på bara några dagar. Detta är mycket vanligare än du tror.

Tyvärr går många människor in i en ny diet med ett allt-eller-inget tänkande. Detta utsätter dig bara för större besvikelse och gör det svårare att fullfölja.

Du behöver inte ge upp allt eller ändra hela ditt liv för att få resultat. Små förändringar som du kan hålla dig till är den bästa modellen. Då är det dessutom lättare att lyckas eftersom det är lättare att följa.

Börja med ett eller två små mål. Sikta på att hålla dig till dem i 2-3 veckor, med avsikt att göra dem till en vana. Sedan när du har bemästrat dessa mål, lägg till lite fler. Eller om du fortfarande kämpar, prova en annan målsättning, hitta vanor som passar dig!


2. Rutiner gör det lättare

En av de bästa saker du kan göra för din långsiktiga hälsa och fitness mål är att ha rutiner. Rutiner finns inbyggda i ditt vardagliga liv, för att hjälpa dig ta bort hinder och skapa vanor.

Ju smidigare övergångar till nya rutiner DU skapar desto lättare blir det att hålla dig fast vid dom, och då även bättre resultat.

Behöver du en spark i baken varje gång för att ta dig till träningen? Använd våra Preworkout produkter . Ett annat tips är att påminna sig själv,  plocka ut dina tränings kläder kvällen innan och lägg dem bredvid sängen osv.

Vill du sluta äta lunch ute varje dag? Förbered egen lunch hemifrån anpassad för din målsättning och eller använd våra mycket populära kostersättningar.  3. Sträva efter exakthet om du är riktigt seriös.

Om du inte mäter kan du inte hantera det. Så sluta gissa hur mycket du äter och följ upp det med hjälp av att räkna själv med papper och penna eller någon av alla riktigt bra appar som finns.

Spåra ditt intag av mat varje dag, inklusive småätande och alkohol! (här bommar många)

Det är bästa sättet att hålla DIG ansvarig och se till att du klarar dina mål. Annars kommer du att famla i blindo när det kommer till din kost.


4. Cravings är normalt

Så snart du börjar begränsa något är den mänskliga naturen så att du börjar känna suget av just det du dragit ner på. Och ju mer du begränsar, ju mer sug får du - speciellt när det kommer till socker!

Ren viljestyrka tillsammans med våra högkvalitativa produkter och bra kost är ett bra sätt att skära ner på vissa cravings. Öka ditt protein intag och tillsätt näringsrik frukt och grönsaker, minska inte dina kalorier för lågt.

Arbeta upp en plan för ditt fuskätande (snabbmat där du inte har någon koll) och ät mindre mängder. Ingen mat bör vara förbjuden, särskilt om du planerar att fortsätta din hårda plan på lång sikt.


5. Din energi kan pendla

När du börjar äta bättre brukar man få ökad energi, men det behöver inte alltid vara fallet i början.

Om du har haft en dålig kost tidigare och ska ändra saker kan det påverka din energi och ditt humör! Din kropp håller då på att lära sig förlita sig på annat bränsle och det kan vara en anpassningsperiod.

Men OM dina energinivåer inte är bättre efter ett par veckor är det oftast ett gott tecken på att din kropp inte får vad den behöver och du kanske vill ompröva ditt schema. Lös upp begränsningar eller öka på ditt kalori intag LITE.

En annan viktig del är att göra sitt bästa för att få tillräckligt med sömn och hålla nere stressnivån.


6. Är det möjligt att vara för hungrig?

Ökad hunger är en naturlig del av kalori nedskärning, men om du svälter och är hungrig jämnt så kommer du inte kunna lyckas på lång sikt.

Du behöver inte svälta för att få resultat och med hjälp av en stegvis strategi och våra produkter kommer du att lyckas. Om du är ny till att banta, börja inte för hårt. Dom flesta sätter mål som 15% till 20% kalori nedskärning för en hållbar viktminskning, men du kan börja med ett lägre mål och jobba dig uppåt för att anpassa kroppen.

Kör en veckoplan och håll koll på ALLT du äter. Skär sedan ned 10% av dina kalorier för ett par veckor, följt av 15% för ytterligare några veckor, och så vidare. Detta kommer att hjälpa din kropp att anpassa sig till minskat intag och hålla hungern på en mer rimlig och balanserad nivå.


7. Sömn är viktigt

Om du inte sover bra eller tillräckligt kommer du försämra dina resultat avsevärt. Att börja deffa/banta tar redan en stor del självdisciplin och det är betydligt svårare att hålla sig till en diet, få en bra träning, och främja sin hälsa när du dessutom är trött. Vila är också viktigt för musklernas återhämtning och tillväxt.

Försök prioritera sömn och försök ha en läggtid du kan hålla dig till och gå upp ungefär samma tid varje dag. Ta bort distraktioner precis innan sänggående som din mobiltelefon, tv, ljus, etc. Försök komma upp till minst 7 timmar av kvalitet vila varje natt. Det kommer att göra stor skillnad.


8. Misslyckande är en del av processen

Misslyckande är inte bara något dåligt, det är också avgörande för din framgång. Utan fel kan vi aldrig lära oss att bli bättre, starkare och bättre rustade. Dessutom är det bara du som kan bestämma när du har verkligen misslyckats.

Lära oss att se misslyckandet som en del av processen och ändra det sätt som du svarar på genom att anamma det lite mer. Lär dig av dina misstag. Kanske ditt mål var alltför aggressivt, kanske du fokuserade på fel saker, eller kanske du behöver lite mer balans i ditt förhållningssätt.


9. Vikten kan ljuga

Vikt variationer är 100% normalt och inte alltid under din kontroll. Beroende på ditt makro intag, träning, stress, sömn, hormoner, etc. Och behållande av vätska kan orsaka svängningar i din kroppsvikt.

Om du lyckas att få muskler och förlora fett på samma gång, kommer kanske inte vikten gå ner även om byxorna sitter lösare. Så i stället för att leva och dö för siffrorna på vågen, mät dina framsteg på andra sätt.

Det bästa sättet att se om ditt hårda arbete lönar sig är genom att få en kroppsfett-analys. Detta kommer att visa dig exakt hur mycket fett du har förlorat och hur bra din träning är på att stödja muskelmassa.

Andra sätt att mäta framsteg kan vara: uppmärksamma hur du mår, hur dina kläder sitter, hur din träning går och dagliga framsteg, bilder osv.


10. Konsekvens är det viktigaste

Verklig förändring är resultatet av konsekvens och tålamod, inte perfektion. Kom ihåg att din hälsa är resultatet av alla de beslut som du har gjort i ditt liv så här långt, inte den sista måltiden du åt.No Excuses!
VIKTKONTROLL
PRESTATIONSHÖJARE